Feeds:
Articole
Comentarii

Mă voi schimba cu iubirea

Şi cred în puterea unui vânt pornit să-mi dea jos paharul de vin roșu cu care îmi sărbătoresc iubirea și să-mi păteze rochia țesută din naiv și inocent, brodată din suflet și trup. Mă voi dezgoli de pete și mă voi schimba cu iubirea– ea nu crede decât în puterea ei și nu se pătează decât cu urmele lăsate de ținerea de mână și de ținerea de drag.

Și cred în puterea unui val pornit să-mi dărâme fragila mea lume zidită din clepsidre prin care mi se scurge ființa… Privind de pe mal fluxurile și refluxurile vieții, încerc să caut momentele de respiro pentru suflet și muză și timp de creație pentru a sculpta un nou zâmbet, o nouă licărire…

Și cred în puterea unui zid pornit să se clădească mai sus de înălțimea zborului meu, să mă obosească și să-mi rupă visele de a vedea mai departe. Dar zbor sus, tot mai sus, pentru că limita mea e cerul, iar acolo sus cineva mă iubește.

Și cred în puterea unui cer pornit să cadă și cu el să dea de pământ cu steaua mea norocoasă – să o strivească, să-mi dea colțurile peste cap, să mă șlefuiască, să mă facă rotundă și apoi… să mă răsară, să-i fiu soare…

Și cred în puterea unui om de a mă îmbrânci, dar și în sufletul unui om care mă va ajuta să mă ridic. Și cred în puterea unui om de a mă lovi, dar și în sufletul unui om care îmi va trata rănile și îmi va săruta cicatricile. Și cred în puterea unui om de a-mi lua darul de a trăi, dar și mai mult cred în omul care îmi dă puterea de a trăi iubirea.

August 2015

Reclame

4 răspunsuri

 1. Frumos…dar acel om eşti tu, totul e în mâinele tale. Dragostea este putere, restul e nimic. Gustând din ea, nimic altceva nu mai are gust. Iar ea este în tine. Până la urmă felul nostru de a simţi dragostea ţine doar de măsura în care noi emanăm această dragoste. Dragostea nu trece şi nu cade niciodată. Ea tot timpul este în noi, poate noi ne ascundem de ea, poate noi prin felul de a fi ne departăm de ea, murdărind-o şi pătând-o prin atârnarea faţă de alţii. Dragostea ce nu ţine de egoism este oglindirea dragostei pure din noi ce o avem de la naştere. Cum o gestionăm mai departe, depinde doar de noi, căci ea nu se poartă cu necuviinţă.

  Apreciază


  • Dragostea este un dar… pe care viața ni-l oferă și tot viața… ar putea să ne lipsească de ea… Ori, poate noi, oamenii, suntem măsura acestei pierderi și încercăm să dăm vina pe viață?

   Se întâmplă că până și cele mai fundamentale valori și idei despre tine și lumea în care trăiești să le pierzi într-o zi… Omul e atât de imprevizibil. Întrebarea e de ce am ajuns în locul și timpul care ne-a determinat să pierdem ceva din ceea ce suntem? O lecție a vieții? Destinul? O încercare?

   Apreciază


   • Nu privesc dragostea ca un sentiment faţă de o oarecare persoană, o privesc ca particica cea mai de preţ primită de la creator, suflul lui asupra noastră. Asta este partea cea mai imaculată a noastră,…iubind îl simţim pe Dumnezeu. Dar dacă te orientezi doar spre o singură persoană încercând sa-i oferi doar ei dragostea, atunci cred ca ai pierdut din start..e egoism…oferi ceva, aşteptând să primeşti înapoi. Iar dragostea trebuie oferită necondiţionat spre toţi şi în tot ceia ce facem. Doar atunci ea poate creşte în noi.

    Valorile, ideile,..în mare măsură ne sunt impuse, iar noi le credem a fi ale noastre şi ele pot fi uşor distorsionate de terţe părţi. Nefiind ale noastre ne pot duce într-un loc pustiu. Pierderile sunt timpul ce sa scurs, care nu mai poate fi dat înapoi, e lecţia ce trebuie învăţată…Cum poţi să simţi fericirea daca toată viaţa ai fost fericit? Nu ai cum…Care ar fi sensul vieţii dacă nu ar fi lupta continuă…ne-am scălda în fericire dar nu am înţelege nimic din ea, nu am sti nici ce-i suferinţa şi nici ce-i fericirea…nu am exista…ne-am pierde în infinit…suferi ca să poţi oferi apoi dragostea, să o simţi, să o poţi primi, să o poţi păzi, să o poţi creşte. Ai grijă de tine!

    ApreciazăComments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: